Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/619-9377

Supinált cipők

Szupinált cipők

Supinált és egyéb cipők webáruháza

 


A supinált kifejezés jelentése

Először is arra térnénk ki, hogy mi is a supinált jelentése? Az egészséges emberi talpon van haránt és hosszanti boltozat. A supinált cipő segít megtartani a kereszt boltozatot. Erre azért van szükség, mert a gyermekek nagy része lúdtalpas. Ezen kívül a bokasüllyedés, harántsüllyedés is nagyon gyakori. Ez egyfajta kötőszöveti gyengeségre, de legfőképpen a mezítlábas járás hiányára vezethető vissza.

supinált cipő és lúdtalpbetét híján egész biztos, hogy lábfájdalom, rossz tartás alakulhat ki, hiszen az egészséges statika megborul. Emiatt alakul ki immár nemcsak idős, hanem felnőtt korban a bütyök és idővel a kalapácsujj, mikor a lábfejen található ujjak egymás alá kerülnek, és úgy tűnik, mintha meg lenne kissé csavarodva a lábfej. Gyakran megfigyelhető továbbá az is, hogy a sarokvonal ferde és nem egyenes, mert a láb helytelenül befelé dől. Ezáltal különféle bőrkeményedések is kialakulhatnak, melyek tyúkszemmé fejlődhetnek.   

Ezért nagyon fontos, hogy gyermekünk lábfejét megfelelő szakember megvizsgálja, de mezítláb nyáron a homokos strandon is hamar megfigyelhetjük a komolyabb eltérést.

Ezért is egyre népszerűbb a supinált cipő, hiszen arra készteti a lábat, hogy megtartsa egyenesen és nem engedi befelé dőlni azt.

Konkrétan egy ék alakú alátámasztás biztosítja, hogy a boka egyenes maradjon. A szigorú elvárásoknak megfelelő cipők az izom, csont és ízületi szalagok és az ínszövet együttműködése révén megfelelő tartást biztosítanak.  

 

Mi a megoldás?

Az egyik lehetséges megoldás, melyet futócipőkön is alkalmaznak a gyártók - melyhez nem kell külön lúdtalpbetét -, hogy eleve supinált cipőt gyártanak. A Ponte20 cipők rendelkeznek speciális talpbetéttel, de külön lehet hozzájuk vásárolni másikat is, mely supinációval ellátott, megtartva a lábat attól, hogy befelé kezdjen el dőlni.

 Mi az, amit még érdemes a Ponte20 cipőkről tudni?


Az Egészségpénztárban is elszámolható cipők, szavatolják azt, hogy gyermeke lába egészségesen fejlődjön. Kiváló szellőzésének és valódi bőr felső részének, bélésének, talpbetét bőrborításának köszönhetően nem izzad benne a láb. Ezek a supinált és egyéb cipők speciális lábujjvédelemmel is el vannak látva. 

A csúszásmentes talp természetes gumiból készül el, mely rugalmas, és kopásálló. Ez azért fontos, mert ezáltal hosszú élettartamú és biztonságos a cipő. Ráadásul könnyű súlyának köszönhetően nem terheli gyermeke lábát feleslegesen.

A 3D varrástechnológia pedig gondoskodik arról, hogy a ragasztó és egyéb szintetikus anyag felhasználása minimális legyen.

A különleges lábujjvédelem szintén meghatározó ezeknél a supinált és egyéb cipőknél. A gyártó még arra is figyelmet fordított, hogy a cipők divatosak legyenek és könnyen tudja gyermeke le-fel venni.


Az általunk forgalmazott cipők elérhető árakon, kedvezményes szállítás díjon vehetők igénybe, mely szintén nem utolsó szempont.

Szélesebb és keskeny lábfejnek megfelelő méretű cipők is rendelkezésére állnak a gyártótól. Ráadásul rendelkezünk mind téli, mind átmeneti zárt cipőkkel is és a nyitott kategóriával is, így különféle szandálok is elérhetőek kínálatunkban, nemcsak supinált cipők.

 

Továbbá személyesen Székesfehérváron is állunk rendelkezésére, de webshopon keresztül is megrendelheti 14 napos pénzvisszafizetési és cseregaranciával az adott cipőt.

 

Ha éppen nem találta meg a megfelelő supinált és egyéb cipőt, melyet éppen keres, akkor érdemes később is visszanéznie, mert folyamatosan bővül a termékpalettánk!